Daily Dark Side

Ez a blog rajongóknak és humor kedvelőknek készült. Itt semmi sem komoly, az egész azért készül, hogy jól érezd magad, és hogy ne feledd: soha se becsüld le a sötét oldal erejét. This blog made for fans and those who like humor. Nothing is serious what you can find here, it's for enjoy, and for not forget: never underestimate the power of the dark side.

Utolsó kommentek

Friss topikok

432. Fénykardok/Lightsabres

The Force 2011.04.03. 19:41

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dailydarkside.blog.hu/api/trackback/id/tr82796955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Patria 2011.04.04. 12:35:36

szerintem egyedül csak Windu mesternek volt lila fénykardja.
Ki-Adi Mundié kék, Yodáé zöld. :)

The Force · http://dailydarkside.blog.hu/ 2011.04.04. 17:21:03

@Patria: :D Gyakran hallani, hogy az ördög a részletekben rejlik. Három fontos dolgot emelnék ki.
Elsőként: tegnapi képrejtvényünkön is helyezett el elgondolkodtató részleteket a rajzoló, aki a Lucasfilm marketing osztályának egyik székét koptatja(koptatta ez a képből nem derül ki). Lévén, hogy a jogtulajdonos amerikai, és mint az amerikaiak kedvelik a rövidítéseket, ők is szívesen alkalmazzák, függetlenül attól, hogy a világ mennyire kedveli, vagy érti, vagy fogadja el. Van pár alkalmazott rövidítés amit meg kell jegyeznünk a cselekmények sorozatának könnyebb megértése végett. Nagyon egyszerű a képlet: a filmcímek szavainak kezdőbetűit ollózzuk ki, és megkapjuk az általánosan használt betűkódokat. Pl.: The Phantom Menace: TPM(swtpm), A New Hope: ANH(swanh), Empire Strikes Back: ESB(swesb), és így tovább: STB. :D
A másik fontos dolog a cselekmények időszámítása. Alapvetően az időszámítás alapja a Halálcsillag elpusztításának ideje, más néven a yavini csata(episode IV. amikor a Halálcsillag megjelenik a Yavin-4 mellett hogy elpusztítsa a lázadók bázisát de Luke Skywalker/LS megsemmisíti) angolul BY: Battle Yavin. Minden ami előtte történt az before battle yavin: BBY, ami utána, az after battle yavin: ABY.
A harmadik és egyben legfontosabb, hogy Ki-Adi-Mundi-nak két fénykardja volt: első, lila fényű kardját 32BBY-ben készítette, második, kék fényű kardját pedig 22BBY-ben. 32BBY pedig a Baljós árnyak(TPM) cselekményének az ideje, ami a képen fel is van tüntetve, és hogy Yoda mester fénykardja a TPM-ben milyen színű, az nem derül ki, hiszen nem látszik :D . Mace-nek is két kardja volt, de a látomását követve a másodikat is a Hurikane-i lila kristállyal csinálta meg.

...többet nem mondhatok, kérem kapcsolja ki...

The Force.

Patria 2011.04.05. 08:38:34

@The Force: Köszi, nem vitatkozom tovább. :D
süti beállítások módosítása